Focus op Fans – Toch? Toch!

Focus op Fans – Toch? Toch!

 

 

Focus op fans? Toch! Vanaf het moment dat ik Minke ontmoette, was ik fan. Fan van haar woorden, poëzie en stijl van schrijven. Maar dat niet alleen. Ze maakt de mooiste plaatjes om haar woorden kracht bij te zetten. En is veel op social media te vinden. Zij focust op fans. And I love that! Lees haar gastblog over haar nieuwste kerstkaart dit jaar en zelfs de primeur: een kerstboom aan de muur!

 

 

 

kerstboom plofjes aan de muurOver de auteur

Minke Maat (1974) is dichter, tekstschrijver (interieur, design en fashion) en verzorgt correctie- en redactiewerk. Ook voor vertalingen of het beheer van social media kun je bij haar terecht. Minke maakt daarnaast graag foto’s en schilderijen, die samen met haar gedichten poëziekaarten worden. Haar gedichten vind je terug op poëziekaarten en in haar boeken: Meifeest, Een kus op je gedachten, Water op pootjes en Het is overal. Samen met zus & goudsmid Sanne vormt Minke atelier MaatKwadraat, dat poëzie en sieraden combineert tot poësieraden.

 

 

 

 

Toch? Toch!

 

Ofwel: als jij mij om een gastblog voor op jouw website vraagt, schrijf jij er eentje voor mij, toch? Hét toverwoord van Annemieke. In een paar seconden ben je voor, al wist je dat die paar seconden ervoor nog niet. Toch? Toch! Haar magische woord dat je over drempels helpt. Je overtuigt om te doen wat je misschien al van plan was, maar nog niet deed. Je jezelf soms laat verbazen. In grootse dingen, of juist kleine. En soms worden op die manier kleine dingen groot.

 

Kerstboom aan de muur

Zo komen er nu ein-de-lijk posters van mijn poëziekaarten. De vraag was er al een hele tijd, het aanbod nog niet. En waarom eigenlijk niet? Die laat je gewoon drukken toch? Toch! Dus… as we read maakt de drukker van een aantal A6-kaarten nu prachtige posters op A3-formaat. Te beginnen met mijn nieuwste kaart voor de feestdagen, ‘Plofjes’. Ideaal voor wie geen kerstboom in huis wil (maar die wil je wel, toch? Toch!). Dan hang je er gewoon een aan de muur. Speciaal voor jou, want het is dé maand om te pieken.

 

kerstboom aan de muur

 

Magie het hele jaar door

En ook de maand om te delen. Dat kunnen cadeautjes onder de boom zijn, maar misschien nog wel waardevoller: echte aandacht. Als schrijver/dichter begin ik op tijd aan het schrijven van de feestdagenkaarten, zodat er iets anders dan alleen de prettige feestdagen & gelukkig nieuwjaar op de kaart komen te staan. Of op voorbedrukte kaarten soms zelfs alleen met ‘gr’ ondertekend… Hoewel je ook daar al blij mee mag zijn in het tijdperk van de veelal feestelijke groeten via de app. Zelf hou ik mijn vulpen en de post in ere en koop groots velletjes decemberzegels in. Een beetje glitter in de envelop erbij en je geeft magie aan iemands dag. Jij doet ook mee deze december, toch? Toch!

 

 

toch-focus-op-fans toch-focus-op-fans-kaarten

Minke Maat www.minkemaat.nl

NB: Wil je zelf de ‘Plofjes’ of een van mijn andere poëziekaarten voor de feestdagen versturen? Bestel ze via www.minkemaat.nl en je krijgt ze fraai verpakt op de mat. Zo begint het feest bij jezelf. Toch? En omdat ik zelf aan één maand niet genoeg heb, maak ik er 365 dagen per jaar een feestje van in jouw brievenbus als je mijn boeken of kaarten bestelt. Toch!

 
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn